Programmamaker ZFM Zoetermeer krijgt Koninklijke onderscheiding

Gerhard ten Hoopen, onder andere programmamaker bij de lokale omroep ZFM Zoetermeer, heeft zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot heeft gisteravond de koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gerhard ten Hoopen. Ten Hoopen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

ZFM Zoetermeer

Gerhard is al jaren verdienstelijk bezig met de jazz-muziek in Zoetermeer. Hij presenteert sinds 1998 elke zondagavond het Jazzprogramma ‘Fascinating Jazz’ via de lokale omroep ZFM Zoetermeer. “Het genre jazz dat wordt gepresenteerd heeft een hoog swinggehalte dat tevens ‘lekker’ in het gehoor ligt. Met name jazzgroepen uit de regio krijgen speciale aandacht.”, aldus Ten Hoopen over zijn programma op ZFM Zoetermeer.

Daarnaast is Gerhard sinds 2008 naast programmamaker bij de lokale omroep ook voorzitter van stichting Zoetermeer Jazz en organiseert hij het jaarlijkse Jazz-festival in de maand september. De slotavond van de editie van dit jaar was zaterdagavond, waarbij onverwachts door de burgemeester op zijn eigen podium werd geëerd. In 2008 kreeg Ten Hoopen al de Publieksprijs Kunst en Cultuur Zoetermeer voor zijn inzet bij het promoten van jazz in zijn stad.

Fascinating Jazz

Het jazzprogramma ‘Fascinating Jazz’ is elke zondagavond van 22:00 tot 00:00 uur te beluisteren op ZFM Zoetermeer. In de regio Zoetermeer via de ether op 96,2 MHz, via de digitale kabel van Ziggo in de regio Haaglanden via kanaal 917 en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.