Project ‘Breaking News’ bereikt finaledag in Almere

De afgelopen week zijn de diverse leerlingen van het derde leerjaar van het Baken Trinitas Gymnasium bezig geweest met het project Breaking News. Vandaag beleefd het project op deze school de finale.

Breaking News

Breaking News is een tweedaags, multimediaal onderwijsproject over stille rampen. Dit zijn grote wereldproblemen die bijna nooit in het nieuws komen. Het project is gemaakt voor MBO niveau 3-4 en de bovenbouw van HAVO/VWO. Tijdens het project strijden de leerlingen in campagneteams tegen elkaar om stille rampen onder de aandacht te brengen met behulp van oude en nieuwe media. Via allerlei interactieve opdrachten worden punten gescoord, die de plaats op de ranglijst bepalen. De leerlingen worden hierbij begeleid door een team van jongeren. Naast een meetellend projectcijfer zijn er mooie prijzen te winnen, zoals kaartjes voor de bioscoop, laserquest of karten.

Baken Trinitas Gymnasium

Op Baken Trinitas Gymnasium zijn de leerlingen van het derde leerjaar de afgelopen dagen druk bezig geweest met het project Breaking News. Het project gaat in Almere vandaag, vrijdag 26 februari, haar laatste dag in. Vier leerlingen van deze school ondernemen actie tegen de discriminatie, maar ook het ontstaan van handicaps in ontwikkelingslanden.

“Gehandicapte mensen worden namelijk erg gediscrimineerd en vaak worden ze ook verlaten of verborgen door hun ouders uit schaamte. Er valt ook zeker wat te doen aan de oorzaak van het ontstaan van deze handicaps, sommige ontstaan bijvoorbeeld doordat de ouders werk(t)en op plantages waar gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen die erg slecht zijn voor ons lichaam en zo kunnen hun kinderen gehandicapt geboren worden.”, aldus Jaya Noordman.

Spotlight

De vier leerlingen zullen actie ondernemen door een spotlight te werpen op dit probleem door vrijdag 26 februari op het Stadhuisplein in Almere te staan met een rad om het  ‘Rad van Fortuin’ te spelen. Hierbij leren ze ook wat aan de mensen en bovendien kunnen bezoekers prijzen winnen. De leerlingen zijn tussen 09.30 uur en 12.00 uur op het Stadshuisplein te vinden. De leerlingen die dit doen zijn Yasmien Lieuw-A-Sie, Vivian Lie Atjam, Eman Al Rimawi en Jaya Noordman en zijn te herkennen aan posters met teksten zoals ‘(G)een plek voor gebrek”.

Meer informatie over project Breaking News via: http://breakingnewsproject.nl

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.