Provider Setar verhoogt Internetsnelheid op Aruba fors

Het Arubaanse telecombedrijf Setar heeft de snelheden van haar Internetdiensten via de kabel onlangs fors verhoogd.

Basissnelheid 100 Mbps

Het basisabonnement kent nu een downloadsnelheid van 100 Mbps terwijl voorheen deze snelheid 30 Mbps was. Het zogenaamde ‘Advanced-pakket’ kent nu een snelheid van 150 Mbps. Er worden uploadsnelheden aangeboden varierend van 10 Mbps tot 15 Mbps. Naast een hogere snelheid voor haar Internetproduct heeft telecombedrijf Setar ook haar huisstijl aangepast. Naast een Internetproduct via de coax-kabel heeft Setar ook een ADSL-aanbod. Bij dit aanbod varieren de downloadsnelheden van 256 kbps tot 24 Mbps.

Snelste Internet Caribisch gebied

Een aantal maanden geleden was al bekend geworden dat Aruba over het snelste Internet van het Caribisch gebied blijkt te beschikken. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 22,84 megabits per seconde is Aruba koploper in de regio. Curaçao is tweede met gemiddeld 17,95 Mbps en Puerto Rico staat met 15,05 Mbps op de derde plek. Aruba heeft sinds 2014 een enorme groei laten zien in downloadsnelheid.

Halverwege vorig jaar registreerde Aruba een gemiddelde downloadsnelheid van rond de 2,5 Mbps en zat daarmee in de middenmoot van de Cariben. Op de wereldranglijst stond Aruba toen op de 71e plek. Koploper in de Caribische regio was destijds de Bahamas met 17,08 Mbps. Bij deze meting is de onlangs doorgevoerde snelheidsverhoging van Setar nog niet meegenomen.

Video:

Nieuwe huisstijl Setar NV

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.