Provincie in beroep tegen vonnis over subsidie RTV NH

rechtszaakDe provincie Noord-Holland vecht de uitspraak van de rechtbank in Haarlem aan, dat ze RTV Noord-Holland niet had mogen korten op de jaarlijkse subsidie. Dit bericht de regionale omroep op haar website.

De provincie maakte woensdag bekend bij de Raad van State in beroep te gaan.

RTV Noord-Holland kreeg over 2012 en dit jaar ruim 9 procent minder subsidie toegekend, nadat de provincie in 2011 zelf was gekort door het Rijk. De bijdrage aan de omroep slonk door de ingreep naar 13,8 miljoen euro per jaar. De rechtbank vond een maand geleden dat de provincie buiten haar boekje was gegaan.

Een van de argumenten van de rechtbank was dat het besluit van de provincie onvoldoende was onderbouwd. Het was een onderdeel van het vonnis dat de wenkbrauwen bij de provincie deed fronsen, aldus een woordvoerster. “In Zuid-Holland beoordeelde de rechter hetzelfde verweer in een identieke zaak wel als voldoende onderbouwd. Die jurisprudentie willen wij zeker gebruiken”, zegt de woordvoerster. De provincie vecht het vonnis verder onder meer aan omdat de rechter de provincie daarin dingen oplegt die strijdig zouden zijn met de Mediawet.

Wanneer de zaak bij de Raad van State dient, is nog niet bekend.