Publieke regionale omroepen prominenter op website NOS

De samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen is weer een stap verder. Vanaf nu hebben de regionale omroepen een vooraanstaande plek op NOS.nl en in de NOS-app voor Android. Dit bericht de NOS in een persbericht.

Regionaal nieuws

Onder de rubriek Regionaal Nieuws staan de logo’s van alle dertien regionale omroepen weergegeven. Door op het logo te klikken kan de bezoeker eenvoudig navigeren naar de website van de betreffende omroep. Hiermee wordt het nieuws van dichtbij net zo makkelijk beschikbaar voor iedereen als het nationale en internationale nieuws. De update wordt binnenkort ook verwacht voor de NOS-app voor iOS.

Convenant Versterking Publieke Journalistie

Deze ontwikkeling is een gevolg van het Convenant Versterking Publieke Journalistiek, dat eerder dit jaar is ondertekend door de NOS en de gezamenlijke Regionale Omroepen. Dankzij dit convenant is het mogelijk om het bereik van de onafhankelijke publieke journalistiek nog verder te vergroten. Het is de bedoeling dat vanaf begin volgend jaar de krachten nog meer worden gebundeld. NOS-berichten komen dan rechtstreeks op de websites en apps van de regionale omroepen en omgekeerd krijgt nieuws van de regionale omroepen een vaste plek op NOS.nl en de NOS-app.