(C) Mediamagazine

PvdA en VVD: Eenmalig 17 miljoen euro voor regionale omroepen

Regeringspartijen VVD en PvdA willen eenmalig 17 miljoen euro uittrekken voor de regionale omroepen. De omroepen moeten het geld gebruiken om meer samenwerkingsverbanden op te zetten met elkaar, met regionale kranten en met de NOS.

Regionieuws

VVD en PvdA vinden dat regionieuws van belang is voor de samenleving. ‘Mensen willen niet alleen weten wat de uitkomst is van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar ook wat de provincie of gemeente heeft besloten of hoe die brand in het naburige dorp is afgelopen’, zegt PvdA-Kamerlid Mohandis tegenover de NOS.

Nog één kans

De PvdA en VVD geven de omroepen eigenlijk nog een kans. ‘Ze moeten gaan samenwerken zodat er geld bespaard kan worden op dubbel werk. Als ze blijven weigeren, dan staan die omroepen mooi in hun hemd.

Bezuinigingen

Het plan is opvallend omdat eerder de regionale omroepen gezamenlijk 17 miljoen moesten bezuinigen. In september trok het kabinet al het plan in om de omroepen te laten samenwerken in een Regionale Publieke Omroep en besturen te laten fuseren, nadat omroepen het niet eens konden worden over de voorwaarden waarop dit moest gebeuren.

Ontslagen

Regionale omroepen hebben inmiddels hun bezuinigingsplannen bekend gemaakt waarbij bij een aantal omroepen ook ontslagen gaan vallen. Zo kondigde RTV Utrecht elf ontslagen aan, 22 mensen gingen eruit bij NH in Noord-Holland en RTV Rijnmond moet het met 15 mensen minder doen.

RTV Drenthe

RTV Drenthe reageert verheugd op het extra geld dat beschikbaar komt voor de regionale omroepen. Directeur Dink Binnendijk van RTV Drenthe is ‘blij’ dat er nu wellicht geld beschikbaar komt voor de samenwerking tussen RTV Drenthe, RTV Noord, Omrop Fryslân en RTV Oost.

De coalitiepartijen willen met het extra geld ook de samenwerking tussen de zenders met de regionale kranten stimuleren. Ook dat juicht Binnendijk toe. ,,Als er ruimte en budget beschikbaar komen voor publiek-private samenwerking.

RTV Utrecht: bezuinigingen gaan door

Directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht laat in een reactie weten dat de voorgenomen bezuinigingen bij zijn omroep gewoon plaatsvinden. “Dat moet gewoon doorgaan, want het gaat om een financiële bijdrage van één keer. Die houden we niet en het is dus incidenteel geld, dat we niet ieder jaar krijgen. Dus die bezuiniging blijft gewoon intact.”

Eén reactie

 1. Miljoen voor extra propaganda voor de linkse grachtengordel partijen.

  Het podium om gratis vuil te spuien over de PVV. en andere kritische partijen.

  Wat mijn betreft gaat er geen cent meer naartoe het geld kan wel beter gebruikt worden voor ouderenzorg bijvoorbeeld,

  Openstellen
  of nieuwbouw van verzorging en bejaardenhuizen. Zodat oudjes niet in
  een peperdure ziekenhuisbed hoeven te liggen omdat ze niet meer terug
  naar huis kunnen.

  Maar in een veel goedkoper verzorging bejaardenhuis. “zeer actueel in het nieuws”

  Kortom
  de publieke omroep heeft zijn tijd gehad, ze springen te weinig in op
  de ontwikkelingen, via de ether is ook helemaal niet meer nodig ze kunnen het gewoon live via het internet uitzenden. bovendien is de programmering oubollig ze spelen te weinig in op de behoeften in de samenleving.

  Het blijkt een heuse linkse club te zijn worden van allerlei bekende linkse figuren met linkse
  gedachten en linkse propaganda.

  Er word zelfs al gesproken van het hersenspoelen van de nederlandse Burger.

  Grrrrr.

  Ophoepelen met publieke omroep het is gewoon een linkse poep.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.