“Australische radioshow telefoongrap Kate afgevoerd”

microfoon2Day FM’s Hot 30, het Australische radioprogramma waarin de twee presentatoren belden naar het ziekenhuis waar Kate Middleton een tijdje verbleef, is afgeschaft. De twee presentatoren zijn voorlopig nog niet aan het werk. 

Dit bericht de Vlaamse publieke omroep VRT. In de radioshow 2Day FM’s Hot 30 belden de twee presentatoren Michael Christian en Mel Craig naar het ziekenhuis waar Kate Middleton verbleef. Ze deden zich voor als koningin Elisabeth en prins Charles en vroegen naar de toestand van Kate. De echtgenote van prins William was opgenomen wegens een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. De verpleegster die opnam, verbond de dj’s door met de persoonlijke verpleegsters van Kate. Later werd de verpleegster die de presentatoren doorverbond, dood teruggevonden.

 

Uit respect voor de nabestaanden besliste de zender de radioshow tijdelijk af te gelasten. Maar nu wordt de show definitief afgevoerd. Er komt een nieuw programma met een nieuwe presentator om het gat in de programmatie te vullen.

De twee presentatoren werken nog steeds voor de zender maar staan op non-actief. Volgens de eigenaar van de zender, Rhys Holleran, kunnen de presentatoren zeker nog aan de slag gaan bij 2Day FM. “We kijken ernaar uit dat Mel en MC terug komen werken. Wanneer ze er klaar voor zijn, zullen we hun toekomstige rol binnen de zender bespreken.” (via oa VRT/De Redactie.be)