“Champions League naar RTL7”

rtl7De kans is groot dat RTL7 vanaf het seizoen 2015/2016 de Champions League gaat uitzenden. Voor komend seizoen liggen deze rechten nog bij de NOS. Dit bericht Voetbal International deze week.

De aandeelhouders van RTL Nederland moeten nog wel akkoord gaan met de deal.

 

De NOS zal de Champions League vanaf het seizoen 2015/2016 niet langer uitzenden in verband met bezuinigingen. NOS-directeur Jan de Jong gaf eerder al aan dat de NOS is uitgewinkeld aangezien de uitzendrechten voor de samenvattingen van de Nederlandse Eredivisie tot en met 2017 zijn veiliggesteld door de NOS.

RTL Nederland kiest er volgens Voetbal International voor om de Champions League uit te zenden op de mannenzender RTL7. Momenteel is via RTL7 al de Europa League te volgen en is het voetbalmagazine Voetbal International te zien. “Volgens interne stukken zal RTL7 door het uitzenden van de Champions League uit kunnen groeien tot de derde zender van het land. Alleen Nederland 1 en RTL4 zijn groter”, aldus Voetbal International. Volgens Voetbal International zal RTL Nederland tussen de vier en vijf miljoen euro per jaar betalen voor de Champions League.

Sport 1 blijft het live-pakket van Champions League met alle wedstrijden uitzenden. Deze rechten zijn momenteel ook in het bezit van de betaalzender.