“Faillissement Groot Nieuws Radio niet ondenkbaar”

gnr(update) De commerciële radiozender Groot Nieuws Radio kampt wederom met financiële problemen, er zou zelfs een faillissement dreigen. Dat bevestigt Ron de Rover, bestuurslid van Groot Nieuws Radio

, tegenover de website van het Christelijk Informatie Platform (CIP.nl). Er vinden volgens de website CIP.nl gesprekken plaats met schuldeisers, aangezien er nog heel veel geld openstaat. Veel mensen wachten nog op geld. “Het is financieel op dit moment enorm zwaar.”, aldus De Rover. “Er zijn crediteuren die op geld zitten te wachten. Met hen zijn we in gesprek en hebben we nauw contact,” vertelt De Rover. Hij vertelt dat er een breed pakket aan maatregelen wordt besproken en overwogen. “We hopen binnen afzienbare tijd met goede berichten naar buiten te komen.”

 

Faillisement dreigt
Op de vraag of er een faillissement dreigt voor Groot Nieuws Radio antwoordt De Rover: “Dat is niet ondenkbaar. Als dat wat we nu aan het doen zijn niet lukt, is het niet ondenkbaar dat het niet goed komt. Maar dat is een situatie die we eerder hebben meegemaakt. Daar is nu nog geen sprake van. We zijn druk bezig.”

Directeur
De huidige directeur van Groot Nieuws Radio, Nico Schipper, is vanwege ziekte voorlopig niet aan het werk. CIP.nl bereikte via verschillende bronnen het bericht dat hij niet alleen ziek is, maar ook op non-actief is gesteld vanwege onder andere de penibele financiële situatie.

GNR: Terughoudend met communiceren
Groot Nieuws Radio zelf geeft in een reactie over de berichtgeving van CIP.nl aan terughoudend te communiceren. “Dit heeft als reden dat we nog volop in een proces van herstructurering zitten, waarover we nog met verschillende partijen in overleg zijn. Om dit proces te doen slagen, is het van belang dat we op dit moment de situatie nog niet verder toelichten.”

Al jarenlang heeft het christelijke radiostation het zwaar, omdat per jaar enkele miljoenen nodig zijn om radio te kunnen blijven maken. Groot Nieuws Radio zendt in Nederland uit via de middengolffrequentie 1008 kHz en is wereldwijd te ontvangen via Internet.