Qmusic-duo Mattie en Wietze uit elkaar

De ochtend DJ’s van Qmusic, Mattie en Wietze, zullen niet meer samen te horen zijn bij Qmusic. Mattie Valk heeft een nieuw contract getekend bij Qmusic, maar met Wietze de Jager wordt niet meer onderhandeld.

Geruchten

Dat bevestigt Qmusic naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. Er waren al enige tijd geruchten dat ze samen naar concurrent Skyradio zouden vertrekken, maar met de deal die Mattie heeft gesloten met Qmusic lijkt deze deal van de baan.

“Deur heeft altijd open gestaan”

In een verklaring schrijft Iwan Reuvekamp, programmadirecteur van Qmusic op de website van de radiozender, dat ze graag met beide dj’s verder wilden gaan. Maar ook: “De deur bij Qmusic heeft altijd voor Wietze open gestaan.” Die zin is bewust in de verleden tijd, zegt een woordvoerder tegenover de NOS.

Verklaring

Mattie zelf zal vrijdagochtend tijdens de show een toelichting geven. Wietze is al een paar dagen niet meer te horen bij Qmusic. Eerder gaf de radiozender aan dat Wietze ziek zou zijn.

Carrière

De DJ’s doen sinds april 2012 het ochtendprogramma bij de commerciële radiozender. Daarvoor waren ze individueel al presentator bij de radiozender. Valk begon zijn radiocarrière bij de lokale omroep van Zwijndrecht, de Jager heeft het radiomaken geleerd bij de BNN University.