Qmusic komt met online liveshow rond uitreikingen Top 40 Awards

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus komt Qmusic dit jaar met een speciale online show rond de uitreikingen van de Top 40 Awards.

Online

De awards worden op 27 januari uitgereikt door Qmusic-dj Domien Verschuuren tijdens een liveshow vanuit Studio 21 zonder publiek. De show is live te volgen via de website en app van de radiozender. Er zijn onder andere optredens van Di-rect, Davina Michelle en Racoon.

Traditie

Het is sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten tijdens de Top 40 Awards. Ook dit jaar reikt Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Er worden Top 40 Awards uitgereikt voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest. Alle awards worden toegekend op basis van de prestatie van de artiesten en tracks in de Top 40 over het hele jaar 2020.

Publieksprijzen

Daarnaast zijn er dit jaar voor het eerst maar liefst vier publieksprijzen. Het gaat om de categorieën Beste Corona Soundtrack, Beste Alarmschijf, Beste Nederlandse Live Act en Beste Internationale Live Act. Onder de Nederlandse genomineerden bevinden zich Snelle, Maan, Danny Vera, Miss Montreal, Di-rect en Davina Michelle. Alle genomineerden staan hieronder.

Stemmen kan via de website van de radiozender.

Sociale media: