Qmusic Limburg krijgt geheel eigen programmering

Vanaf vrijdag 1 september krijgt Qmusic Limburg een nieuwe programmering. Veranderde regelgeving zorgt ervoor dat de programmering moet worden aangepast.

Regelgeving

Met ingang van 1 september is er aanvullende regelgeving voor regionale commerciële radiozenders van kracht. De frequentieruimte mag vanaf dan niet worden gebruikt voor het uitzenden van een radioprogramma dat wordt uitgezonden met gebruikmaking van een vergunning voor landelijke commerciële radio-omroep in de FM-band.

Eigen versie

Tot op heden was een deel van de dag via Qmusic Limburg het landelijke programma van Qmusic te horen. Dit is dus vanaf 1 september niet meer toegestaan. De radiozender uit Limburg was nog in beroep gegaan tegen deze regel. In een tussenvonnis heeft de rechter de radiozender in het ongelijk gesteld. Hierdoor zal de radiozender de programmering aanpassen.

“Qmusic Limburg komt met een programmering die nog meer toegespitst is op de behoeften van de Limburgse luisteraar. Met een eigen ochtendshow, het Foute Uur, non-stop hits en speciale acties”, aldus de radiozender in een persbericht.

“Meer toespitsen”

Michael Bartelet, Directeur van de radiozender: “Voor het eerst stijgt het marktaandeel van Qmusic Limburg (in alle luisteraars 10+) uit boven regionale zender L1. Ook laat Qmusic Limburg concurrent Radio 538 ver achter zich. Hierdoor, en door aangepaste regelgeving, gaan we onze programmering nog meer toespitsen op de Limburgse luisteraar.

Jules van Hest

In de ochtend is Jules van Hest te horen tussen 7 en 9 uur. Tussen 9 en 10 uur en tussen 18 en 19 uur een regionaal Fout Uur wordt uitgezonden. De rest van de dag wordt non-stop muziek uitgezonden.

Luisteren

Qmusic Limburg te ontvangen via diverse FM-frequenties en in Zuid-Nederland via DAB+ (kanaal 7A). Op de website van de radiozender is meer informatie te vinden over de wijzigingen.