“Omroep West hardst groeiende regio-zender”

rtvwestDe publieke regionale omroep van Zuid-Holland Noord, Omroep West, is in 2013 van alle regionale omroepen de grootste groeier geweest qua online bereik. De website en de app van West waren in 2013 goed voor ruim 28 miljoen bezoeken, een verdubbeling ten opzichte van 2012. Dit bericht de regionale zender in een persbericht.

De groei toont aan dat de inzet van Omroep West, om de belangrijkste nieuwsleverancier te worden in de regio, lijkt te slagen. In totaal werden de website omroepwest.nl en de Omroep West app voor smartphone en tablet 28 miljoen maal geraadpleegd, ruim 100% meer dan in 2012. Verder is opvallend dat het nieuws van Omroep West steeds meer wordt bekeken op de telefoon of tablet: medio 2013 werd het kantelpunt gehaald, en kwam méér dan de helft van het bezoek via de apps binnen. Daarmee blijkt de gratis Omroep West-app voor de regio dé manier om het regionale nieuws in de gaten te houden.

De groei komt vooral doordat West inzet op het snel en actueel leveren van relevant nieuws. Hoofdredacteur Renzo Veenstra: “Daarnaast blijken de video’s die we plaatsen massaal te worden bekeken: dagelijks worden er gemiddeld 10.000 filmpjes bekeken door onze bezoekers.”

Overigens doet Omroep West het op radio-gebied minder goed. De radiozender kampt met slechte luistercijfers in de regio en behaalt een marktaandeel van rond de 6 procent. Landelijk behalen de regionale radiozenders een marktaandeel van rond de 11 procent.