“Overstappen naar andere glasvezelprovider moet beter”

glasvezelHet overstappen naar een andere glasvezelaanbieder gaat nog te moeilijk en duurt te lang. Glasvezelproviders willen daarom het overstappen naar de andere provider soepeler laten verlopen. Dit bericht de website Glasvezelgids.nl.

Volgens Glasvezelgids.nl hebben de glasvezelaanbieders deze belofte onlangs gedaan waarbij de website refereert aan antwoorden van Henk Kamp, minister van Economische Zaken, in een reactie op vragen uit de Tweede Kamer. “Overstapdrempels worden door de telecomaanbieders via zelfregulering opgepakt in de Taskforce Overstapdrempels van de Stichting FIST (Forum Interconnectie en Speciale Toegang)”, zo antwoordt hij.

Omdat glasvezel relatief jong is, bevindt het overstappen bij glasvezel zich volgens de minister nog in een pril stadium. De dienstonderbreking is in de meeste gevallen wel significant verminderd, van enkele weken naar minder dan 24 uur, maar dat moet nog beter.

De aanbieders hebben inmiddels in hun Taskforce Overstapdrempels afgesproken dat consumenten per 1 januari 2014 ook voor pakketten inclusief televisiediensten gebruik kunnen maken van de overstapservice, aldus minister Kamp.

De overstapservice gaat vanaf begin volgend jaar ook gelden voor het opzeggen van ‘TV only’ (analoge TV en Digitenne) en voor glasvezelabonnementen in zogenoemde vraagbundelingsgebieden. Dit betekent volgens de minister dat consumenten ook in een veranderende markt met steeds meer gebundelde diensten – van dual en triple tot quadplay – gemakkelijk kunnen overstappen.