“Veel waardering voor Radio 1 Sportzomer”

radio1Radio 1 luisteraars zijn enthousiast over de sportzomer. Meer dan de helft van de luisteraars, 54%, heeft tijdens de periode van de Tour de France langer dan gebruikelijk naar Radio 1 geluisterd , terwijl de Nederlandse renners daar slechts beperkt een stimulerende bijdrage aan leverden. De uitzendingen van de Radio 1 Sportzomer werden deze periode hoog gewaardeerd met het gemiddelde rapportcijfer 7,6. Dit zijn de resultaten van een representatief onderzoek onder 577 Nederlanders van 10 jaar en ouder, uitgevoerd door onderzoeksbureau DVJ Insights.

 

De Radio 1 Sportzomer komt nu rechtstreeks vanuit Londen. De presentatieduo’s en verslaggevers doen uitgebreid verslag van de prestaties van het Nederlandse team tijdens de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en de achtergronden.

De publieke nieuws- en sportzender presenteert de Radio 1 Sportzomer. Negen weken lang is de programmering om. Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 12 augustus hoort de luisteraar de ins en outs van het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en achtergronden. Radio 1 doet live verslag van alle belangrijke wedstrijden en etappes. De presentatie is in handen van vaste presentatieduo’s en de speciale Sportzomer reporters peilen de sfeer op locatie. De Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op Radio 1. (Persbericht Radio 1)