“VRT bereikt dagelijks 2,8 miljoen kijkers”

vrtDe Vlaamse publieke omroep VRT kijkt terug op een succesvol jaar. De drie televisiekanalen van de VRT bereikten in 2013 samen dagelijks gemiddeld 2,8 miljoen kijkers , nauwelijks minder dan een jaar geleden.

Het gezamenlijk jaarmarktaandeel van de publieke tv-zenders kwam uit op zo’n 40 procent, ongeveer één procent minder dan in 2013. Dat meldt de VRT in een persbericht waarin de Vlaamse omroep terugkijkt op 2013.

Radio: 3 miljoen luisteraars
VRT-radio bereikte in 2013 ruim 3 miljoen luisteraars per dag. Het is nog wachten op de definitieve cijfers, maar hoogstwaarschijnlijk zijn het bereik- en marktaandeel vergelijkbaar met het jaar voordien. Het online-aanbod van de VRT kreeg in 2013 dagelijks gemiddeld meer dan 540.000 unieke bezoekers, aldus nog de persmededeling.

In zijn nieuwjaarstoespraak tot het personeel blikte bestuurder ad interim Willy Wijnants ook vooruit naar de komende maanden: “2014 is ook het jaar van een aantal belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen: de ‘grote’ verkiezingen, de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, het WK Voetbal en het 100-jarig bestaan van radio in ons land. Als openbare omroep zullen we er de gepaste aandacht aan besteden”, zei Willy Wijnants, die gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter tijdens haar ziekteverlof vervangt. 

Het gehele persbericht vind je via: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/140116_VRT_toespraken