“Zes miljoen Nederlanders kijken regionale omroep”

kijkcijfersDe publieke regionale omroepen bereiken met hun tv-zenders wekelijks bijna 6,3 miljoen Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction onder bijna 14.653 mensen in heel Nederland.

 

Het is voor het eerst dat het bereik van alle regionale omroepen tegelijk is onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd nadat twijfels waren ontstaan over de traditionele methode van de Stichting Kijkonderzoek (SKO), die het bereik van de landelijke zenders bijhoudt. Door het geringe aantal kastjes per provincie werden de onderzoeksresultaten van de regionale omroepen onbetrouwbaar aldus ROOS, de overkoepelende organisatie van regionale omroepen in Nederland. Uit het onderzoek van Motivaction blijkt nu overduidelijk dat er geen sprake is van dalende kijkcijfers, zoals de SKO-onderzoeken op basis van de kastjes suggereerden.

Algemeen directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht is trots op het bereik van de regionale omroepen. “Zeker omdat we ook nog eens twee miljoen bezoekers per dag bereiken met onze websites en wekelijks drie miljoen luisteraars met onze radiozenders, zoals Radio M Utrecht. Dus de regionale omroep voldoet aan een duidelijke behoefte.”