Raad van State: Zendmasten VAHON zijn illegaal

De commerciële radiozender VAHON uit Den Haag moet haar zendmasten in Stompwijk verwijderen. Dit heeft de Raad van State besloten. 

VAHON gebruikt de zendmasten in de polder van Stompwijk (gemeente Leidschendam-Voorburg) voor haar uitzendingen op middengolffrequentie 1557 kHz. Volgens de Raad van State heeft de gemeente Leidschendam Voorburg terecht de vergunning voor de twee zendmasten van elk 27 meter.

Fred Kartaram, oprichter van de VAHON, heeft per brief gevraagd aan de gemeente Leidschendam-Voorburg om niet in te grijpen totdat er een nieuwe locatie is gevonden. “De kans is namelijk groot dat de zendmasten in Den Haag kunnen worden neergezet, we wachten alleen nog op de bouwvergunning”, aldus Kartaram tegenover De Telegraaf.

Volgens de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de uitspraak van de Raad van State de weg vrij gemaakt om de masten te verwijderen. “Zij krijgen binnenkort een aanschrijving waarin staat dat de masten weg moeten”, aldus een woordvoerder van de gemeente tegenover De Telegraaf.