Radio 10 Brabant van start in Noord-Brabant

Sinds vandaag, zondag 1 december, is Radio 10 Brabant te horen in een groot deel van Noord-Brabant in de ether. De uitzendingen zijn onder andere te horen via een groot aantal FM-frequenties van Radio 8FM. Vorige maand werd de wijziging die per vandaag actief is geworden al bekend gemaakt.

TiDa

De eigenaar van Radio 8FM, TiDa, laat nu een groot deel van haar FM-frequenties en DAB+-capaciteit exploiteren door Radio 10 Brabant. Radio 8FM zelf is voorlopig in een klein deel van de provincie te horen via 95.3 MHz en in Noord-Brabant en Limburg via DAB+. Daarnaast zal Radio 8FM voorlopig nog te beluisteren blijven via de (digitale) kabel en Internet. Voor het frequentiepakket op 95.3 MHz is de TiDa nog op zoek naar een nieuwe invulling.

“Regiogerichte muziek”

Radio 10 Brabant is gericht op de regio Brabant en brengt nieuws, weer en verkeer. Naast de grootste hits aller tijden, met popclassics, hoor je regiogerichte muziek. Dit zijn artiesten die in Brabant geboren zijn, zoals Guus Meeuwis, Do en Krezip.” aldus Radio 10 Brabant op haar website. Voorlopig is er alleen non-stop muziek te horen via de nieuwe radiozender.

De programma’s van Radio 10 Brabant worden gemaakt in Hilversum. Radio 10 Brabant is te beluisteren in Noord-Brabant via diverse FM-frequenties en via DAB+ in Noord-Brabant en Limburg (kanaal 7B).