Radio 10 en Qmusic tevreden over luistercijfers

De commerciële radiozenders Radio 10 en Qmusic zijn tevreden met hun behaalde luistercijfers over de periode juli/augustus 2018. Vandaag zijn de luistercijfers over deze periode bekend gemaakt.

Qmusic in top 3

Qmusic bezet in de derde positie qua marktaandeel in deze meetperiode. In de meetperiode juli – augustus versterkt de zender de tweede positie in het radiolandschap, binnen de belangrijke doelgroep 20 – 49 jaar. Het marktaandeel van Qmusic kwam in deze periode uit op een 14,5%, wat het hoogste marktaandeel betekent voor de juli – augustus-meting sinds 2014.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, stijgt het aandeel met 12% in de belangrijke doelgroep 20 – 49 jaar en zelfs 19% in de doelgroep 10 jaar en ouder. Ook ten opzichte van vorige maand groeit Qmusic in beide doelgroepen.

“Heel tevreden”

Zendermanager Dave Minneboo laat weten: “We zijn heel tevreden met opnieuw positieve resultaten. We hebben de tweede positie weten te versterken en kunnen concluderen dat het radiospel Het Geluid onverminderd populair blijft. Daarnaast hebben we ons tijdens de warme dagen weten te onderscheiden met de Top 500 van de Zomer, waarbij luisteraars zelf de lijst van beste zomerhits samenstellen.

Radio 10

Het marktaandeel van Radio 10 bereikt een recordhoogte. In de zomermaanden juli-augustus ’18 stijgt het marktaandeel in de doelgroep 10+ ten opzichte van dezelfde meetperiode vorig jaar met maar liefst 38% naar 8,8%. Ook in de kerndoelgroep 30-59 jaar verbreekt de zender opnieuw een luistercijferrecord met een aandeel van 10,6%. Radio 10 stijgt hierdoor binnen deze doelgroep naar de vierde positie van radiozenders in Nederland. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers door NLO/GfK.

“Trots”

Roland Snoeijer, radio director Radio 10: ‘Het hele team is ontzettend trots dat we het hoogste marktaandeel in 18 jaar tijd hebben gescoord deze zomer! We waren dan ook volop bezig voor luisteraars met onder andere de 80’s Top 810, de Somertijd BBQ en het Weekend van de Zomerhits. Met de vervroegde start van Gerard Ekdom eind augustus kunnen we ons geen mooier begin bedenken richting het najaar!’