Radio 10 Gold vanaf maandag verder op FM als Radio 10

radio10Radio 10 Gold gaat aanstaande maandag verder als Radio 10 en keert daarmee na een afwezigheid van 10 jaar terug op de FM.

Herbert Visser, directeur van het nieuwe Radio 10, heeft dit tegenover diverse media bevestigd. Vanaf maandag 23 september 06.00 uur is het eerste gepresenteerde programma te horen via de FM-frequenties van kavel A7. Het is nog niet duidelijk of het nieuwe Radio 10 vanaf maandag ook te horen is via de kabelfrequenties van Radio 10 Gold.

Via de huidige etherfrequentie van Radio 10 Gold, de middengolffrequentie 828 kHz, is vanaf zondagavond een verwijzing te horen naar de nieuwe FM-frequenties van Radio 10. 

Over de nieuwe programmering van Radio 10 is voorlopig niks bekend gemaakt. Verwacht wordt dat een groot aantal DJ’s van Radio 10 Gold mee gaat naar Radio 10. Eddy Keur zal geen onderdeel uitmaken van de nieuwe programmering van Radio 10. Hij nam onlangs afscheid op Radio 10 Gold.

Het nieuwe Radio 10 is al sinds 2 augustus te horen op de FM-frequenties van Kavel A7 met non-stop muziek. Het huidige Radio 10 Gold, dat tot op heden onderdeel uitmaakt van de 538 Groep, zal onderdeel gaan uitmaken van Radiocorp BV. Radiocorp BV is al eigenaar van de commerciĆ«le radiozender 100%NL. Met de deal zal Talpa, aandeelhouder in de 538 Groep, een minderheidsbelang krijgen in RadioCorp BV

Zenderexploitant Broadcast Partners is de afgelopen weken bezig geweest om de FM-frequenties van Radio 10 te optimaliseren. Vorige weekend zijn er nog aanpassingen gedaan aan de etherfrequentie 103.8 MHz in Rotterdam waardoor er nu een betere ontvangst is in de regio Den Haag.  Binnenkort zal het bereik van de belangrijke zender in Arnhem (104.1 MHz) worden geoptimaliseerd. Hiervoor zal een nieuwe antennesysteem worden gemonteerd in de zendmast in Arnhem.