Radio 10 start themazender ‘A Tribute to George Michael’

Naar aanleiding van het plotselinge overlijden van popster George Michael komt Radio 10 met een speciale themazender: ‘A Tribute to George Michael’ op Internet. Op de radiozender zelf is ieder uur een nummer te horen van de overleden zanger.

Overleden

George Michael overleed zondag 26 december, Tweede Kerstdag, op 53-jarige leeftijd. “‘Tot ons grote verdiet bevestigen wij dat onze geliefde zoon, broer en vriend George Michael is overleden, vredig thuis in de kerstperiode. Graag willen wij vragen de familie rust en tijd te gunnen om zijn verlies te kunnen verwerken”, aldus een officiële verklaring.

Zijn publicist kwam in de loop van Tweede Kerstdag met het nieuws naar buiten dat de icoon in de muziekwereld thuis in Londen is overleden aan de gevolgen van hartfalen.

Carriere

Georgios Kyriacos Panayiotou zoals George Michael officieel heet, begon zijn succesvolle carrière als Wham!, een groep die hij samen met zijn vriend Andrew Ridgeley in 1981 oprichtte. Het succes bleek groot want als na een jaar scoorden de mannen twee verschillende top tien-hits met de nummers Young Guns en Wake Me Up Before You Go Go.

Last Christmas

Het absolute hoogtepunt voor het tweetal kwam enige tijd later met het nummer Last Christmas. Michael stond zeven keer op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40: tweemaal als onderdeel van het duo Wham!, tweemaal als soloartiest, tweemaal in duet met een andere artiest en eenmaal met het liefdadigheidscollectief Band Aid.

Themazender

Naar aanleiding van het plotselinge overlijden van de zanger heeft Radio 10 een speciale themazender op Internet gestart: A Tribute to George Michael. Op het kanaal is 24 uur per dag muziek te horen van de overleden artiest. De radiozender is exclusief te beluisteren via Internet.

Niet via DAB+

Afgelopen jaar heeft Radio 10 ook tijdelijk themakanalen gestart bij overlijden van Prince en David Bowie. Deze kanalen waren toen te horen via de digitale ether (DAB+), via het kanaal van Radio 10 Gold. A Tribute to George Michael is alleen te beluisteren via Internet.

Het themakanaal is hier te beluisteren of via deze directe link.

Video:

Playlist George Michael:

Bekendmaking nieuws overlijden via BBC News:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.