Radio 10 start tweede radiozender op DAB+

radio10Vanaf vandaag start de commerciële radiozender Radio 10 met een nieuw radiostation dat uitsluitend via een nieuwe digitale DAB+ radio te beluisteren is. Onder de naam Radio 10 Gold wordt er een programma uitgezonden met alleen de grootste hits uit de 60’s & 70’s.

Luisteraars horen bij Radio 10 met name de grootste hits uit de 80’s, 90’s, 00’ en van nu. “Radio 10 heeft echter een traditie met Gold en door de komst van DAB+ start Radio 10 nu met een nieuw radiostation (Radio 10 Gold) met 60’s & 70’s hits. Op deze wijze komt er meer keuze voor de luisteraars en wordt het nog interessanter om digitaal radio te luisteren via DAB+.”,aldus het persbericht. De naam Radio 10 Gold verdween een jaar geleden toen de radiozender mocht gaan uitzenden op FM. Hiermee werd ook het format aangepast met meer moderne muziek.

Tot op heden was via het extra DAB-kanaal van Radio 10 de Bulgaarse radiozender BG Radio te horen. De verspreiding hiervan stopt per vandaag. Radio 10 Gold en Radio 10 zijn landelijk te ontvangen via kanaal 11C op Dab+.