Radio 10 te horen op FM-kavel A7

radio10Sinds 10.00 uur is Radio 10 te horen via de FM. Radio 10 gaat gebruiken maken van de FM-frequenties van kavel A7. 

Dit kavel is sinds kort in handen van Ad. Venture BV nadat dit bedrijf, dat tevens eigenaar is van de commerciële radiozender 100 % NL, winnaar was geworden van de veiling voor het betreffende FM-kavel. Ad. Venture BV betaalde 828.819 euro voor het kavel.

 

Momenteel behoort Radio 10 Gold nog tot de 538Groep, die eigendom is van Talpa Holding. Doordat de 538Groep al de maximaal toegestane hoeveelheid radiofrequenties in gebruik heeft (voor 538 en SLAM!FM), wordt het station verkocht en kan het weer op FM te horen zijn. Met de deal verkrijgt Talpa een minderheidsbelang in RadioCorp. Commercieel Directeur 538Groep Joris van der Pol: “Luisteraars van Radio 10 wachten al jaren op een FM frequentie om daarmee hun favoriete radiostation echt overal te kunnen ontvangen. We zijn blij dat dat via deze constructie zal gaan gebeuren!”

Algemeen Directeur 100% NL Carlo de Boer: “Wij zijn zeer verheugd met de overname van Radio 10 en de mogelijkheid om Radio 10 de komende jaren verder uit te bouwen. 100% NL verkreeg vorige maand het laatst beschikbare landelijke FM-pakket. Door op dat nieuwe FM-pakket Radio 10 te gaan uitzenden, is het Nederlandse radiolandschap weer helemaal compleet.”

100% NL oprichter/ directeur Herbert Visser: “Voor mij voelt dit als thuiskomen. Vanaf de start van Radio 10 in 1988 was ik er jarenlang werkzaam, en mocht zelfs het station ooit openen met de allereerste nieuwsuitzending. Radio 10 is een prachtig radiostation dat al 25 jaar uitzendt en op elke radio te horen dient te zijn; en dus ook op FM.”  

Radio 10 Gold was de afgelopen jaren te beluisteren via onder meer de kabel, op AM en via internet, maar niet op FM. De FM frequenties waarop straks het Radio 10 programma te horen zal zijn, zijn sinds gisteren in de lucht. Luisteraars kunnen ze vanaf nu inprogrammeren op hun radio-ontvangers, en in afwachting van de komst van Radio 10 meteen al gaan genieten van De Grootste Hits Aller Tijden die nu al non-stop te horen zijn. Wanneer de overname rond is zal de AM-frequentie 828 kHz worden uitgeschakeld.

Tot de overname rond is zijn op de FM-frequenties al non-stop de “grootste hits aller tijden te horen”.

Bekendmaking Radio 10 op FM om 10.00 uur door Herbert Visser: http://www.iloveradio.nl/listen/bekendmaking10.mp3