Radio 227 stopt kabeluitzendingen

radio227De commerciĆ«le radiozender Radio 227 stopt met haar uitzendingen via de kabel. Op 3 september zal het laatste kabelgebied afgekoppeld worden.  Het gaat hier om het kabelgebied van kabelaar Delta in Zeeland. 

Radio 227 op haar website over de afschakeling: Zoals bekend zijn voor vele radio- en TVzenders de kosten niet meer op te brengen.Het gaat hier m.n. om de kosten voor het Commissariaat voor de Media, BUMA/Stemra, Reclame Code Commissie en Sena.De sterk teruglopende advertentie en reclamemarkt noopt deze zenders dan ook te stoppen. Radio 227 blijft wel gewoon uitzenden via het internet: www.radio227.nl of via de vele telefoonapps.

De radiozender Radio 227 was van oorsprong een zeezender op de middengolf op 1322 kHz, 227 m. Het station op het zendschip Laissez Faire volgde Radio Dolfijn op. Naast deze Nederlandstalige stations zat hetEngelstalige Radio 355 aan boord. Bekende diskjockeys waren Lex Harding, Look Boden, Burgemeester Harkie, Tom Collins en Dick Weeda. De uitzendingen van Radio 227 werden gestopt op 23 juli 1967, drie weken voordat het Verenigd Koninkrijk het Verdrag van Straatsburg in werking stelde en zeezenders verbood.

In 2002 heeft voormalig dj Look Boden, samen met twee vrienden, de zender in eerste instantie als internetradiostation nieuw leven ingeblazen. Het nieuwe Radio 227 kent een muziekformat op basis van een easy listening en een middle of the road-programmering. 90% van deze muziek komt van (ver) voor 1990 en is hoofdzakelijk gericht op de bevolkingsgroep boven de 40 jaar. Het station was via de kabel te beluisteren. Doordat de kosten te hoog waren, zijn de uitzendingen via de kabel op 31 december 2010 gestopt in een groot deel van Nederland. Per 3 september vervalt dus ook de kabeldekking in Zeeland. (via Radio 227/Wikipedia)