Radio509 komt met evenement ‘De Magie van de Radio’

De radiozender Radio509 komt donderdag 3 maart met het evenement ‘De Magie van de Radio’ vanuit de Color Kitchen in Utrecht

Radio 509

Radio509 is een bijzondere radiozender: alle programma’s worden namelijk gemaakt door jongeren met een visuele beperking. Dankzij financiële steun van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) heeft het radiostation sinds kort ook een eigen opleidingsprogramma; De Radio509 Academy. Hier worden tientallen jongeren met een visuele beperking opgeleid tot volwaardige radioprogrammamakers.

‘De Magie van de Radio’

De radiozender komt donderdag aanstaande met het evenement ‘De Magie van de Radio’ vanuit de Color Kitchen in Utrecht. Er staan diverse onderdelen op het programma. Presentator Joost Rigter (Joost is zelf bijna blind, maar op het podium op z’n best) vertelt tijdens het evenement ‘De Magie van de Radio’ wat de radio voor hem en zijn collega’s betekent. Een radiostudio is één van de weinige plekken waar iemand met een visuele beperking kan uitblinken in zijn werk. Tijdens de presentatie vertonen we een korte video met o.a. cabaretier & presentator

Vincent Bijlo laat de bezoeker kennis maken met ‘The RadioXperience’ van Radio509. Frans Hollander van KPN vertelt wat de betrokkenheid bij Radio509 oplevert. De presentatie wordt afgesloten met een borrel. Het evenement begint om 16.00 uur. Aanmelden kan via de website van Radio 509.

Zeer goed getraind gehoor

De programmamakers van de radiozender hebben een zeer goed getraind gehoor omdat ze niet (goed) zien. Radio509 maakt van hun beperking een talent. Dat is merkbaar bij iedereen die bij het radiostation is betrokken. Het enthousiasme klinkt uit de radio.

Radiocommunity

Het medium radio betekent veel voor de medewerkers van de radiozender: het is letterlijk de manier om hun stem te laten horen. Met toegankelijke app’s voor smartphones en tablets reageren luisteraars op de uitzendingen en maken zelf reportages. Radio509 een interactieve radiocommunity geworden met nieuws, reportages, interviews en de perfecte muziekmix: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De radiozender is in heel Nederland te beluisteren via onder andere de digitale kabel kanaal 830 van KPN, de app en wereldwijd via Internet.

Video:

Trailer van het evenement ‘De Magie van de Radio’

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.