Radio 538 maakt binnenkort opvolger Edwin Evers bekend

538-dj Edwin Evers heeft vrijdag bekendgemaakt dat hij eind 2018 stopt met zijn ochtendshow ‘Evers Staat Op’. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie vanaf volgend jaar de ochtendshow van 538 presenteert.

21 jaar geleden

Het programma ‘Evers Staat Op’ startte op 1 januari 1998 bij 3FM en in april 2000 maakte Edwin Evers de overstap naar Radio 538. De verdiensten van Evers als radiomaker werden door de jaren heen bekroond met de allereerste Gouden RadioRing in 2006, voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2014 de Marconi Oeuvre Award en onlangs ontving Edwin de Gouden Harp.

‘Evers Staat Op’ is niet alleen de populairste ochtendshow van Nederland, maar ook de langstlopende. Als het dagelijkse programma aan het einde van 2018 stopt, is het 21 jaar onafgebroken te horen geweest op de landelijke radio.

Typetjes

Door de jaren heen ontving Evers zeer bijzondere gasten in zijn programma zoals Koning Willem-Alexander en verschillende minister-presidenten. En vooral ook vanwege de bekende typetjes in de uitzendingen zoals Frank en Ronald de Boer, Peter R. de Vries, Boer Geert, Nico Dijkshoorn en Frans Bauer is ‘Evers Staat Op’ erg geliefd bij de luisteraars. Een ander belangrijk element uit het radioprogramma is sport, Edwin en zijn team waren vaste gast bij de Olympische Spelen, sinds Sydney 2000 hebben zij geen editie overgeslagen.

“Waanzinnige periode”

Edwin Evers: ‘Na 21 jaar ‘Evers Staat Op’ kijk ik terug op een waanzinnige periode uit mijn leven. Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland. De beslissing om eind dit jaar te stoppen heb ik een tijd geleden genomen. Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen. Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur. En we zijn er nog tot aan het einde van dit jaar!

Nieuwe programmering

Los van het vertrek van Edwin Evers eind dit jaar gaat vandaag, zaterdag 24 maart, de nieuwe programmering van Radio 538 van start. Belangrijkste wijzigingen zijn de komst van Wietze de Jager in het weekend, het verhuizen van Barend van Deelen naar de doordeweekse avonden en Ivo van Breukelen naar de late ochtend.

Sociale media: