Radio 6 Soul & Jazz Awards uitgereikt

radio6Donderdagavond 4 oktober zijn in de Westerunie in Amsterdam de Radio 6 Soul & Jazz Awards uitgereikt. De Radio 6 luisteraars beloonden zes artiesten van eigen bodem met een prijs. De awards zijn de enige soul- en jazz radioprijzen van Nederland. Luisteraars droegen de genomineerden aan en kozen ook de uiteindelijke winnaars.

De Radio 6 Soul & Jazz Awards werden zojuist uitgereikt tijdens een liveshow in de Westerunie in Amsterdam. Radio 6 DJ Sylvana Simons presenteerde de awardshow, die live op Radio 6 en 101TV werd uitgezonden. De top van de Nederlandse soul- en jazzscene beklom het podium en ging unieke samenwerkingen aan met Bruut! als huisband. Janne Schra en Yuri Honing, Sabrina Starke en Ziggi Recado, Ruben Hein en Jan van Duikeren en Edwin Rutten en Caro Emerald traden samen op.

Dit zijn de winnaars van de Radio 6 Soul & Jazz Awards 2012:

Beste Album: Alain Clark – Generation Love Revival

Beste Soul & Jazz Talent: Kris Berry

Beste Artiest Jazz: Caro Emerald

Beste Song: Wouter Hamel – Demise

Beste Live Act: The Kyteman Orchestra

Beste Artiest Soul: Ruben Hein

Radio 6 Soul & Jazz Awards
De Radio 6 Soul & Jazz Awards zijn de radioprijzen voor het beste Nederlandse soul- en jazztalent en worden uitgereikt in zes categorieën: Beste Soul & Jazz Talent, Beste Song, Beste Artiest Jazz, Beste Live Act, Beste Artiest Soul en Beste Album. In totaal waren 23 soul- en jazzartiesten voor een Soul & Jazz Award genomineerd, nieuwe Nederlandse artiesten en grote gevestigde namen. Luisteraars stemden op hun favorieten via de Radio 6 Soul & Jazz website. Tijdens het laatste North Sea Jazz reikte Radio 6 de Icon Award uit aan Maceo Parker voor zijn muzikaliteit en de onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. Deze vakprijs is onderdeel van de Radio 6 awards. Voor informatie over de Radio 6 Soul & Jazz Awards:  www.radio6.nl