Radio-apps veroveren Apple CarPlay: ook radioNED beschikbaar

Steeds meer radio-apps vinden hun weg naar Apple CarPlay. Deze week heeft de Nederlandse app radioNED een versie van haar app gelanceerd met ondersteuning voor Carplay.

CarPlay

CarPlay van Apple maakt het mogelijk om iOS, het besturingssysteem dat op de smartphones van Apple draait te gebruiken in de auto. De functie is standaard aanwezig op de iPhone 5 of nieuwer. Om het systeem te kunnen gebruiken moet je beschikken over een auto met CarPlay ondersteuning. Steeds meer auto’s worden tegenwoordig uitgerust met Apple CarPlay. Het is ook mogelijk om voor bestaande auto’s het systeem in te bouwen.

Ook concurrent Google is actief op dit gebied met Android Auto. Android Auto is echter officieel nog niet beschikbaar in Nederland.

Apps

Met de introductie van het laatste besturingssysteem van Apple, versie iOS 12, is het ook mogelijk voor derden om apps aan te bieden voor Apple CarPlay. Navigatie-apps als Google Maps en Waze zijn dus naast de standaard navigatie-app van Apple nu ook te gebruiken via Apple CarPlay.

Ook radio-apps zien hun kans schoon om een plekje te bemachtigen in het entertainmentsysteem van de auto. De apps TuneIn en myTuner waren al enige tijd beschikbaar via Apple CarPlay en daar is sinds deze week ook de Nederlandse app radioNED bijgekomen.

RadioNED

De app radioNED bied je de mogelijkheid om meer dan 350 radiostations uit Nederland digitaal te beluisteren. Dit kan vanaf nu zowel via smartphone, tablet, Apple TV en dus ook CarPlay. De radiostations zijn gecategoriseerd: alfabetisch van a tot z, alfabetisch van z tot a of op genre: landelijke zenders, regionale zenders, 70s, 80s, 90s, 00s, dance, NL-talig of talk radio.

Gedurende de komende maanden zijn ook kerst en sinterklaasradiozenders apart te vinden in het genre ‘feest’. Gebruikers kunnen een favorieten-lijstje maken zodat zij eenvoudig hun favoriete radiozender kunnen opzoeken. De app is gratis beschikbaar
in Apple’s Appstore.