Radio Atlantis Amsterdam: Online radio blijft belangrijkste

Ondanks dat Radio Atlantis Amsterdam sinds enige tijd in Noord Nederland via de middengolf is te horen blijft online radio de prioriteit houden bij de radiozender. Dit zei Arjan van der Tang, medewerker bij de radiozender, deze week in het mediaprogramma Medialand op Studio Alphen.

Samenwerking

De online radiozender uit Amsterdam is sinds een aantal weken niet alleen te horen via het Internet maar in delen van Noord Nederland ook in de ether: via middengolffrequentie 1395 kHz. De radiozender is hiervoor een samenwerking aangegaan met Radio Atlantis uit Friesland. De radiozender die in de jaren 80 als piraat actief was in de Amsterdamse ether, heeft haar uitzendingen sinds een aantal aantal maanden weer nieuw leven in geblazen via Internet. Sinds enige tijd is daar ook dekking via de ether bijgekomen in Noord Nederland via de middengolf.

Online

Toch heeft radiomaken via Internet momenteel de hoogste prioriteit: “Wat ons betreft staat een kwalitatief goed Internet-station bovenaan. Alles wat we daarbij via andere media kunnen doorgeven is aanvullend”, aldus Van der Tang in het radioprogramma Medialand.

Kwaad bloed

De samenwerking tussen beide radiozenders heeft bij een aantal medewerkers van Radio Atlantis uit Friesland kwaad bloed gezet. Volgens Peter Mulder van Radio Atlantis uit Friesland is slechts een zeer klein deel van de betrokken medewerkers betrokken geweest bij de samenwerking met de collega’s uit Amsterdam. De meeste medewerkers waren dan ook zeer verbaasd en teleurgesteld over de fusie. “Die stap kwam als een donderslag bij heldere hemel”, aldus Peter Mulder van de radiozender in het radioprogramma Medialand op Studio Alphen.

Vriendenclub

Radio Atlantis uit Friesland was eerder actief als piraat in de regio Friesland en heeft als vriendenclub een vergunning voor de middengolf aangevraagd bij het Agentschap Telecom en gekregen. Middels de kleinvermogen vergunning wordt vanuit Grou uitgezonden op 1395 kHz. Sinds kort is dus op deze frequentie een ander geluid te horen: Radio Atlantis Amsterdam. Radio Atlantis uit Friesland is voorlopig alleen te beluisteren via Internet maar is wel in overleg met het Agentschap Telecom voor een mogelijke oplossing.

Audio:

Interview met Arjan van der Tang / Atlantis Amsterdam in radioprogramma Medialand / Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-arjan-van-der-tang-radio-atlantis-amsterdam

Interview met Peter Mulder / Atlantis Friesland in radioprogramma Medialand / Studio Alphen

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-peter-mulder-radio-atlantis-friesland

2 reacties

  1. Ik kan me echt niet voorstellen dat je anno 2016 nog via de middengolf gaat luisteren naar een radiozender.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.