Radio Continu breidt etherdekking uit

microfoonDe regionale commerciƫle radiozender Radio Continu heeft sinds dit weekeinde een nieuwe FM-steunzender in gebruik genomen in Eext (Drenthe).

In Zuid west-Groningen en Oost-Drenthe is de radiozender nu te ontvangen op 92,6 MHz. Hiervoor heeft Radio Continu een nieuwe FM-zender in gebruik genomen die uitzendt op 92,6 MHz vanuit Eext.

Radio Continu geeft aan dat binnenkort de FM-ontvangst nog verder verbeterd wordt middels het in gebruik nemen van een aantal nieuwe FM-zenders. In Drenthe zullen FM-zenders in gebruik worden genomen in Emmen (93.4 MHz), Zuidwolde (93,3 MHz) en Smilde (104,7 MHz, momenteel in gebruik in Leeuwarden). In Overijssel zal de zender in Dedemsvaart worden verplaatst naar Hardenberg op 92,4 MHz.

De verbetering van het FM-netwerk van Radio Continu maakt deel uit van het project ‘Gedragslijn netverbetering FM-omroepband en bescherming paarse gebieden’ van het Agentschap Telecom.

Luistercijfers
Radio Continu is tevreden over de laatste meting van de luistercijfers over de periode augustus/september. “De luistercijfers over de laatste periode van Radio Continu zijn tot grote vreugde ongekend hoog,
Het gaat uiteraard om het uitzendgebied van Radio Continu in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Zowel in de doelgroep 10+ als 20-49. In de laatste luistergroep had Radio Continu nog nooit zoveel luisteraars. Ook qua luistertijd behoort Radio Continu tot de best beluisterde stations in Nederland.”, aldus Radio Continu.