Radio Continu neemt Holland FM over

radiocontinuDe regionale commerciële radiozender Radio Continu neemt per 1 augustus de etherfrequenties over van de commerciële radiozender Holland FM. Radio Continu is vanaf dat moment ook in Friesland te beluisteren in de ether.  Radio Continu gaat per 1 augustus ook uitzenden via 97,7 Mhz op Terschelling, 97,9 Mhz vanuit Tjerkgaast en de 104,7 MHz in Leeuwarden. 

 

Holland FM
Directeur Eddy Harms van Holland FM nam eind 2005 het failliete radiostation Nationaal FM over. Al geruime tijd voerde Eddy Harms gesprekken met Radio Continu over een samenwerking, dit mede ingegeven door het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd. Een doorslaggevende reden voor Harms om voor een samenwerking met Radio Continu te kiezen is dat het muziekformat van Radio Continu vrijwel hetzelfde is als dat van Holland FM. Holland FM werkte alleen met vrijwilligers dus de overgang naar Radio Continu kost geen arbeidsplaatsen. Harms blijft wel als commercieel medewerker bij Radio Continu betrokken.

Radio Continu
Radio Continu zendt uit vanuit Tweede Exloërmond (Drenthe) en is reeds te beluisteren in Groningen (92.4 MHz), Drenthe (92.4 MHz), Overijssel (92.4 MHz en 98.0 MHz), en Gelderland (Achterhoek) (101.9 FM) en diverse kabelfrequenties. Radio Continu, dat een mix van Nederlandstalige -, Engelstalige -, Duitstalige – en Countrymuziek uitzendt, is in 2001 opgericht en heeft gaandeweg haar uitzendgebied uitgebreid.

‘We zenden nu in nagenoeg hetzelfde gebied uit waar we straks ook via DAB+ (digitale radio) zijn te beluisteren’, aldus Langenburg en Koning van Radio Continu.

Etherdekking Radio Continu per 1 augustus: