Radio Emmeloord viert twee-jarig bestaan met open dag

Radio Emmeloord bestaat twee jaar en viert dit feit met een open dag die op zaterdag 6 oktober wordt gehouden.

1224 kHz

Radio Emmeloord zendt sinds twee jaar uit als commerciële radiozender op de middengolf. De radiozender maakt hiervoor gebruik van een zogenaamde laagvermogen vergunning voor de middengolf. De radiozender is in de regio Emmeloord te horen via 1224 kHz en wereldwijd via Internet.

Open dag

De radiozender is inmiddels twee jaar in de lucht en dat wordt gevierd met een open dag. De dag wordt gehouden op zaterdag 6 oktober tussen 12-18 uur in Buurthuis Espelervaart, Atlantischestraat 18 in Emmeloord.

Live-uitzending

Op die dag zal er live worden uitgezonden; zowel vanuit het buurthuis als vanuit de aanwezige nieuwe, veelkleurige mobiele studio. Veel (ook Engelse) presentatoren, die normaal via hun thuis studio’s te horen zijn, zullen deze dag ook aanwezig zijn. De gehele middag zullen er interviews met de aanwezigen worden gehouden; afgewisseld met muziek van de jaren 60, 70 en 80.

Ook via de korte golf

De uitzending zal niet alleen via middengolf (1224 kHz) en internet te beluisteren zijn maar ook gedurende zes uur via het korte golf station in Nauen met 125 kW op 6095 kHz. Hierdoor is Radio Emmeloord gedurende deze uren op veel radio’s in geheel Europa te beluisteren.

De toegang is gratis; evenals de koffie.