Radio en tv-zenders in teken van Amsterdam Dance Event

microfoon(update) Van 15 tot en met 19 oktober wordt in Amsterdam het Amsterdam Dance Event gehouden. Diverse radio- en televisiezenders hebben aandacht voor dit grote muziekevenement.

 

Fresh FM
Tot en met zondag 19 oktober presenteert Fresh FM voor de achtste maal de ‘Week van de Nederlandse DJ’s’. Tijdens deze week komt Fresh FM live vanuit Amsterdam waar ook het Amsterdam Dance Event plaatsvindt. Elke avond zijn er mixsets te horen van tal van populaire Nederlandse DJ’s. Er zijn livesets van en interviews met onder anderen Afrojack, Dyro, Hardwell, Dirtcaps, Billy the Kit, Koen Groeneveld, La Fuente, Steve Rachmad, Dannic, Bassjackers, Michel de Hey, Jordy Dazz en Sander van Doorn.​ Vanuit de Escape op het Rembrandtplein ontvangt Fresh FM live tal van top dj’s, producers en organisatoren die op het Amsterdam Dance Event aanwezig zijn. De luisteraars worden bijgepraat over wat er op de conferentie gebeurt, er op dit moment in de danswereld speelt en welke feesten tijdens het Amsterdam Dance Event ‘hot and happening’ zijn.

NPO Cultura
NPO Cultura geeft dagelijks een inkijk in de wereld van elektronische muziek. Documentaires over onder meer Underworld, gabbers en Joost van Bellen bieden perspectief, van de opkomst van house in Nederland tot aan de pioniers van nu. Van 13 tot en met 18 oktober, iedere avond vanaf 20.30 uur. Verder presenteert 3voor12 op NPO Cultura de shows van Flume en Disclosure op Lowlands 2014. Zie hier het hele programma in de aanloop naar ADE.

Hotel 538
DJ’s Martin Garrix, Nicky Romero, Hardwell en Afrojack gaan optredens geven in Hotel 538 tijdens Amsterdam Dance Event. Hotel 538 is een initiatief van Radio 538 en vindt plaats in NH Barbizon Palace tussen 15 en 18 oktober. Prijswinnaars kunnen in die periode elke dag een showcase van een van de Nederlandse DJ’s bijwonen.

3FM
Ook NPO 3FM doet live verslag van Amsterdam Dance Event 2014 Donderdag (19.00 – 01.00), vrijdag (22.00 – 04.00) en zaterdag (20.00 – 04.00) doen de 3FM dj’s tot diep in de nacht verslag van het ADE festival, dat de beste dj’s van de wereld naar onze hoofdstad brengt. Voor het uitzendschema en meer info: www.npo3fm.nl

Slam!FM
Slam!FM zendt dagelijks live uit vanuit de Mini Brandstore op het Leidseplein in Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event. Tijdens de live-uitzendingen (dagelijks van 16.00 tot 00.00 uur) zijn dj’s als Armin van Buuren, Martin Garrix, Hardwell en Sunnery James & Ryan Marciano te gast.