Radio Groeistad maakt comeback via de middengolf

De voorheen vrije radiozender Radio Groeistad uit Zoetermeer maakt binnenkort een comeback via de middengolf. De radiozender gaat voor haar uitzendingen gebruik maken van een zogenaamde kleinvermogen middengolfvergunning.

Geschiedenis

Radio Groeistad was in het verleden actief als vrije radiozender in de omgeving van Zoetermeer. De radiozender werd in 1981 opgericht. De radiozender zond tot en met 1987 illegaal uit via de ether en stond bekend om zijn hoogvermogenzenders die stonden opgesteld vanaf hoge locaties in Zoetermeer. Via de FM-frequentie 98,5 MHz was de radiozender in een groot deel van West Nederland te horen. In totaal is de radiozender tachtig keer uit de lucht gehaald.

Internet

Nadien is nog geprobeerd om de radiozender als lokale omroep voor Zoetermeer in de lucht te brengen maar die plannen zijn nooit echt van de grond gekomen. Sinds enige tijd zendt de radiozender weer uit via Internet en binnen afzienbare tijd zal de zender in een deel van Zuid-Holland ook weer in de ether te horen zijn.

Middengolf

Radio Groeistad gaat uitzenden met een kleinvermogen middengolfvergunning op 747 kHz. De locatie waarvandaan de uitzendingen gaan plaatsvinden is Wassenaar. Bart Serlie, initiatiefnemer van de middengolfuitzendingen van de radiozender, gaf in het radioprogramma Medialand op Studio Alphen aan dat het plaatsen van een goede antenne voor de middengolf nog wel wat voeten in de aarde heeft.

Serlie hoopt voor eind augustus een signaal in de lucht te kunnen brengen. Radio Groeistad brengt via Internet een mix van muziek uit de jaren 70 en 80 waarbij ook commercials van destijds worden uitgezonden. Verschillende DJ’s van Radio Groeistad uit de jaren 80 presenteren er programma’s. De uitzendingen van Radio Groeistad zijn te beluisteren via de website van de radiozender en via deze link.

Audio:

Interview Bart Serlie over middengolf-uitzendingen Radio Groeistad in Medialand/Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/20160801-middengolf-deel5-groeistad-bart-serlie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.