RTV Hollands Midden start weer eigen sportprogramma

RTV Hollands Midden, de lokale omroep voor de Zuid-Hollandse gemeente Nieuwkoop, gaat vanaf medio januari weer een eigen sportprogramma op haar radiozender brengen.

Geen samenwerking meer met Studio Alphen

Terwijl steeds meer lokale omroepen besluiten te gaan samenwerken besluit RTV Hollands Midden om de samenwerking met buuromroep Studio Omroep te verbreken. Studio Alphen, uit de buurgemeente Alphen aan den Rijn, verzorgde bijna twee jaar lang een sportprogramma op de radiozender Radio Hollands Midden. RTV Hollands Midden kiest ervoor om vanaf deze maand weer een eigen sportprogramma op de radio te brengen. Hiervoor is de omroep een samenwerking aangegaan met de website RTV Lokaal. RTV Lokaal produceert momenteel al een wekelijkse sportprogramma
op Internet.

NEO Radio

In het verleden waren de mensen achter RTV Lokaal actief met de internetradiozender NEO Radio. NEO Radio heeft ook nog geprobeerd de zendmachtiging voor de gemeente Nieuwkoop binnen te halen. De zendmachtiging is echter al die tijd in handen gebleven van RTV Hollands Midden en haar voorgangers. Het bestuur van RTV Hollands Midden over de samenwerking mer de vroegere concurrent: “Het heeft achteraf allemaal te lang geduurd, maar het helingsproces had gewoon zijn tijd nodig en wij zien het zo, beter laat dan nooit! Met elkaar is afgesproken om niet meer achterom, maar naar de toekomst te kijken.”

Sportprogramma

Vanaf 16 januari is er zowel op zaterdag- als zondagmiddag weer een apart sportprogramma te horen op Radio Hollands Midden. “RTV Lokaal bepaalt zelf de inhoud van de sportuitzendingen, dus niet alleen de keuze van de sportwedstrijden maar ook de muziek. Uiteraard moeten die wel voldoen aan de uitgangspunten van onze stichting welke in de statuten en ons huishoudelijk reglement zijn vastgelegd. Medio mei evalueren we het programma met de hoop om zo door te gaan en wie weet wat er dan nog meer op ons pad komt”, aldus Arie Muilwijk van RTV Hollands Midden.

Sport Lokaal

Het sportprogramma Sport Lokaal dat voorheen zowel op Studio Alphen als RTV Hollands Midden was te horen op zaterdag- en zondagmiddag zal vanaf nu alleen op Studio Alphen zijn te horen. Op zondagmiddag zendt ook buuromroep KB Radio (gemeente Kaag en Braassem) de uitzending van Sport Lokaal van Studio Alphen uit.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.