Radio Maria ook de komende vijf jaar landelijk via DAB+ te horen

De commerciële radiozender Radio Maria zal ook de komende vijf jaar in heel Nederland te horen zijn via DAB+.

Overeenkomst

De katholieke radiozender heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met RadioCorp. Momenteel maakt Radio Maria ook al gebruik van capaciteit op het digitale netwerk van landelijke commerciële omroepen op kanaal 11C. Deze overeenkomst is nu verlengt tot en met 1 september 2022.

“Belangrijke dag”

“Dit is een belangrijke dag voor Radio Maria in Nederland. In radioland kun je nooit ver vooruit kijken. Maar zeker is nu dat het katholieke geluid van Radio Maria voor de komende vijf jaar verzekerd is van landelijke DAB+ doorgifte in de ether. En dat is fantastisch nieuws”, zegt Ger Zimmermann, medeondertekenaar en bestuursvoorzitter van Radio Maria Nederland.

Karl von Habsburg, kleinzoon van de laatste keizer van Oostenrijk en aandeelhouder van RadioCorp BV, was in Nederland en reisde naar Den Bosch om de studio van Radio Maria te bekijken en zijn handtekening te zetten.

Regionale netwerken

Naast de uitzendingen van Radio Maria op DAB+ (kanaal 11C) is de radiozender ook te ontvangen via Internet en in de Randstad via DAB+ op kanaal 8A. De uitzendingen op dit kanaal zijn het gevolg van de uitzendingen die de radiozender doet via de middengolffrequentie 675 kHz.

De uitzendingen via de middengolf zijn in Zuidoost Brabant te horen via 675 kHz. Door de uitzendingen via de middengolf is de radiozender ook verplicht om uit te zenden via het regionale DAB+-netwerk op kanaal 8A in de Randstad.

Daarnaast zendt de radiozender ook via de regionale netwerken in Zuid-Nederland (kanaal 7A), Zuidwest Nederland (kanaal 9D) en Noordwest Nederland (kanaal 9D). De
uitzendingen op deze drie netwerken gaan door tot 1 september 2017.