Radio NH neemt steunzender Alkmaar in gebruik

rtvnhDe publieke regionale omroep voor Noord-Holland, RTV NH, neemt met ingang van vandaag een nieuwe steunzender binnen haar FM-netwerk in gebruik in Alkmaar.

De zender op 88.7 MHz moet de ontvangst verbeteren in Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Heiloo. De extra FM zender gaat de lucht in naast alle bestaande zenders in Amsterdam, Hilversum en Wieringermeer.

“De regionale omroep is officieel rampenzender en daarmee verantwoordelijk voor een goede ontvangst in de hele provincie Noord-Holland. RTV NH kreeg in het verleden klachten over het zenderbereik van luisteraars in de omgeving van Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Heiloo. Met de nieuwe FM zender verwacht RTV NH de klachten te hebben verholpen.”, aldus de regionale omroep in een persbericht. De zender wordt vandaag in gebruik genomen samen met zender exploitant KPN Broadcast door middel van een symbolische druk op de knop. RTV NH doet hiervan verslag.

De nieuwe zender maakt onderdeel uit van de Gedragslijn ‘Netverbetering FM-omroepband’ van het Agentschap Telecom. Het Agentschap heeft op 30 juni jl een vergunning afgegeven voor het in gebruik stellen van de nieuwe steunzender in Alkmaar voor RTV NH. Volgens het voorstel gaat de zender met een kleine 800 watt uitzenden vanaf de zendmast in Alkmaar.