Radio Rijnmond best beluisterde nieuwszender in Zuid Holland Zuid

De regionale omroep Radio Rijnmond is in haar uitzendgebied de best beluisterde nieuwszender. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode september-oktober 2018.

Marktaandeel

In de laatste meetperiode september-oktober 2018 luisterde 8,5% van de inwoners van Rijnmond naar de regionale zender. Het marktaandeel van de regionale
radiozender blijft met 8,5 procent wel stabiel ten opzichte van de vorige meetperiode (augustus/september. NPO Radio 1 volgt op afstand met 5,9 procent en BNR Nieuwsradio behaald een marktaandeel van 0,9 procent.

Muziekzenders

Muziekzenders zijn het populairste in de regio Zuid-Holland zuid. Radio 538 behaalde een marktaandeel van 12,5 procent (een daling van 1,2 procent ten opzichte van de vorige meetperiode), NPO Radio 2 behaalde 10 procent marktaandeel en Sky Radio 9,6 procent.

“Het station voor de Rijnmonders”

Deze cijfers laten zien dat Radio Rijnmond hét station is waar Rijnmonders hun nieuws vandaan halen. Wij zitten als regionale zender bovenop het nieuws. Onze verslaggevers wonen en werken in de regio en zijn er vaak als eerste bij. Wij zijn ontzettend trots dat we met dit geweldige team wekelijks ruim 250.000 luisteraars bereiken met relevant regionieuws en verhalen van inwoners. Ook bij calamiteiten zijn wij er als eerste bij.“, aldus Ib Haarsma, hoofdredacteur RTV Rijnmond in een persbericht.

Regionale radiozenders

Gemiddeld gezien gaat het met de luistercijfers van de regionale omroepen in Nederland minder goed. Behaalde de regionale radiozenders gemiddeld gezien vorig jaar nog een marktaandeel van 9,6 procent in de meetperiode september-oktober, dit jaar is dat 8,2 procent.