Radio Royaal en Freez FM vanaf januari verder als Radio 8FM

De radiozender Radio 8FM is vanaf 1 januari niet alleen in Noord-Brabant te horen maar ook in de Randstad en Noord- en Oost Nederland. De regionale commerciële radiozenders Freez FM en Radio Royaal gaan vanaf 1 januari 2016 verder onder de naam Radio 8 FM. Dit bericht vakblad Adformatie vandaag. Er gingen al enige tijd geruchten in de mediawereld dat deze samenwerking in de maak was.

“Posities versterken”

Door een samenwerking tussen het van oorsprong Brabantse Radio 8FM en de twee andere zenders is de naam Radio 8FM vanaf januari 2016 in de ether te horen in alle provincies, met uitzondering van delen van Flevoland en Limburg. Door de samenwerking op het gebied van muziekonderzoek en marketing willen de drie zenders hun posities in de uitzendgebieden versterken met een ‘Classic Hits’ muziekformat, primair gericht op luisteraars tussen de 25 en 55 jaar.

“Eigen programma’s blijven”

Jan Lagrouw, directeur van reclameverkoopmaatschappij E Power tegen over Adformatie: ‘In Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn dit soort samenwerkingen al jaren heel succesvol. De kracht van de zenders van E Power is de binding met de regio. Daarom blijven de drie samenwerkende zenders hun eigen programma verzorgen met kort regionieuws en weer en verkeer uit de regio, maar alles wel onder de naam Radio 8FM en één muzikale klankleur.’

“Groei naar 7 procent marktaandeel”

E Power, de landelijke verkoopmaatschappij van de regionale commerciële radiozenders en Arrow Classic Rock, verwacht door de samenwerking een groei van het landelijke marktaandeel naar 7 procent in de luistercijfers.

Indeling Radio 8FM vanaf januari 2016:

8fm

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.