Radio Royaal neemt FM-zender Utrecht in gebruik

radioDe regionale commerciële radiozender Radio Royaal is sinds vandaag ook te beluisteren in de ether in de regio Utrecht via FM-frequentie 97.3 MHz.  Een aantal weken geleden naam de radiozender al haar steunzender in Rotterdam (99.5 MHz) in gebruik.

 

Met de komst van Utrecht is Radio Royaal te ontvangen in de vier grote steden van Nederland: Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Radio Royaal startte in november 2013 als nonstop radiozender voor de regio Den Haag. In september 2014 wist Radio Royaal ook een frequentie in Amsterdam te bemachtigen (FM 90.1). In januari van dit jaar werd een frequentie voor Rotterdam in gebruik genomen (FM 99.5) en sinds deze week dan ook Utrecht (FM 97.3). “Daarmee is Radio Royaal het snelst groeiende radiostation in de Randstad geworden.”, aldus de radiozender in een persbericht.

“Het is geweldig om te zien dat een idee, wat ontstond op de achterkant van een bierviltje, in ruim één jaar is uitgegroeid tot een van de grootse regionale radiozenders van Nederland” aldus Perry Oerlemans van Radio Royaal. “Dat meer en meer luisteraars Radio Royaal ontdekken blijkt ook nog eens uit een forse groei van het marktaandeel volgens de meest recente luistercijfers”.