Radio Royaal ook in Amsterdam in de ether

radioVanaf vrijdag zal Radio Royaal voortaan ook in Amsterdam via de ether te ontvangen zijn op FM 90.1. “Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het radiostation in vervulling” , aldus Perry Oerlemans van Radio Royaal in een persbericht. Radio Royaal is eind vorig jaar gestart in de regio Zuid-Holland op FM 99.4. 

“Radio Royaal heeft zich in de korte periode van haar bestaan in Zuid-Holland al heel snel bewezen. Vooral het opvallende en onderscheidende format wordt hoog gewaardeerd zo blijkt uit een peiling en dat smaakt naar meer. We zijn daarom ook erg blij dat Radio Royaal, naast een zender in de Hofstad, nu ook een zender in de hoofdstad heeft”, aldus Oerlemans.

De frequentie FM 90.1 werd tot voor kort gebruikt door Ujala Radio. Deze zender zal overigens in Amsterdam te beluisteren blijven maar dan via haar andere etherfrequentie FM 93.3. Radio Royaal sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer frequenties bij gaan komen. 

Ujala Radio in Den Haag
De Hindoestaanse radiozender Ujala Radio maakt op haar beurt sinds begin deze week gebruik van een etherfrequentie van de grote broer van Radio Royaal: Radio Decibel. Via de 98,0 MHz is Ujala Radio te horen in de regio Den Haag. In Den Haag zijn nu naast Ujala Radio ook Radio Amor en VAHON Hindustani Radio actief voor de grote Hindoestaanse gemeenschap in Den Haag,