Radio Royaal start testuitzendingen via Internet

Sinds eind deze week is Radio Royaal gestart met testuitzendingen via Internet. De radiozender gaat 1 februari van start met haar officiële uitzendingen.

Randstad

Deze week werd bekend dat Radio Royaal vanaf 1 februari in de Randstad te horen zal zijn via FM en DAB+. Wereldwijd zal de radiozender te beluisteren zijn via Internet. Door de komst van deze radioender zullen de uitzendingen van Radio Decibel uit de ether verdwijnen in de Randstad. De radiozender gaat door als non-stop muziekzender op Internet.

Programmering

Op Radio Royaal zullen programma’s te horen zijn van onder andere Rick Waltmann, Stefan Brau, Barry Brand, Rene Dupon en Dick Liefting.

Nieuw radio avontuur

De uitzendingen worden door The Broadcast House geproduceerd voor Young City Media BV. Dit bedrijf is eigenaar van de etherfrequenties waarop Radio Royaal gaat uitzenden. Perry Oerlemans van Young City Media BV: “Het was tijd voor een nieuw radio avontuur. Het is daarom geweldig om dit samen te doen met een tot op het bot gemotiveerde crew. We hebben al vele jaren met Barry gewerkt en met de toevoeging van Rick en de rest van de nieuwe crew weten we zeker dat Radio Royaal een succes gaat worden.

Testuitzendingen

Radio Royaal wordt geproduceerd door The Broadcast House. Inmiddels zijn de testuitzendingen van de radiozender gestart via Internet. Er is via Internet een teststream te beluisteren voor de regio Noord-Holland en één voor Zuid-Holland. Het is niet duidelijk hoe lang de uitzendingen via deze teststreams te horen zullen zijn.