Radio Royaal verder als Radio 8FM

Sinds vandaag is de regionale commerciële radiozender Radio Royaal omgedoopt tot Radio 8FM. Radio 8FM heeft nu via de ether een vrijwel landelijke FM-dekking.

Radio Royaal wordt Radio 8FM

De regionale commerciële radiozender Freez FM was per 30 december al gewijzigd in Radio 8FM. Freez FM was voornamelijk actief in Noord en Oost Nederland, Radio Royaal in de Randstad. Radio 8FM zendt al jaren uit als regionale commerciële radiozender in Zuid-Nederland. Door de samenwerking tussen de drie radiozenders ontstaat nu een regionale commerciële radiozender die etherdekking heeft in vrijwel heel Nederland.

Samenwerking

De drie radiozenders gaan voornamelijk een samenwerking aan op het gebied van marketing en commerciële activiteiten. Er is een centrale website actief onder www.radio8fm.nl vanwaar gekozen kan worden voor de regionale editie naar keuze. Radio 8FM Noord en Oost Nederland is direct te vinden op Internet via: radio8fmnoord.nl en Radio 8FM Randstad via: radio8fmrandstad.nl

DAB+

Via DAB+ heeft Radio 8 FM landelijke dekking aangezien het radiostation op alle regionale DAB+-kavels wordt uitgezonden. Op het regionale DAB+-kanaal in Zuid Nederland zijn al enige tijd zelfs meerdere edities van Radio 8 FM Zuid-Nederland te horen.

Radio Decibel Randstad

Radio Royaal / Radio 8FM Randstad  is naast het DAB+-netwerk in de Randstad (kanaal 8A)  ook actief op het DAB+-netwerk in Zuid Nederland (kanaal 7A) en Zuid West Nederland (kanaal 9D). Op deze kanalen waren ook al een edities van Radio 8FM (Zuid Nederland) te horen waardoor de eigenaar van Radio Royaal (Radio Decibel) besloten om Radio Decibel editie Randstad uit te zenden op deze DAB+ kanalen in plaats van Radio 8FM Randstad. Via deze kanalen was al Radio Decibel editie Eindhoven te horen. Dit is een tijdelijke oplossing, in de toekomst wil Radio Decibel een themazender starten op DAB+. Binnenkort wordt hiermee een start gemaakt op de website van Radio Decibel.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.