Radio Royaal binnenkort ook in Rotterdam en Utrecht in de ether

radioDe regionale commerciële radiozender Radio Royaal zal voor het eind van dit jaar ook in de ether te horen zijn in de steden Rotterdam en Utrecht. Dit zei Perry Oerlemans van Radio Royaal  afgelopen maandag in het radioprogramma Medialand op Alphen Stad FM.

Voor de regio Rotterdam is inmiddels de vergunning ontvangen van het Agentschap Telecom om te gaan uitzenden op de 99,5 MHz. “Momenteel zijn we bezig om alle berekeningen te maken om op deze frequentie te gaan uitzenden. Het is een technisch verhaal maar de frequentie in Rotterdam zit dicht op de frequentie in Den Haag”, aldus Oerlemans.

Ook in Utrecht
Ook in de regio Utrecht wil Radio Royaal op korte termijn gaan uitzenden. “Voor Utrecht verwachten we binnen twee weken de vergunning binnen te hebben om in de regio te gaan uitzenden”. Radio Royaal heeft een verzoek ingediend bij het Agentschap Telecom om te gaan uitzenden via de 97.3 MHz.

Radio Royaal zendt nu bijna een jaar uit. De uitzendingen begonnen november vorig jaar middels een etherfrequentie in Den Haag op 99.4 MHz. Sinds september zendt Radio Royaal ook uit in Amsterdam via de 90,1 MHz. Hiervoor werd een frequentie uitgeruild met Ujala Radio uit Amsterdam. “Deze deal was heel snel gesloten”, aldus Perry Oerlemans. Radio Royaal wil ook gaan uitzenden via DAB+ (digitale radio via de ether) via de regionale kavels die momenteel worden aanbesteed: “Als er ruimte is op DAB+ dan willen wij daar zeker gebruik van maken”, aldus Perry Oerlemans. De directeur van Radio Royaal gaf ik het radioprogramma te kennen tevreden te zijn over de ontwikkeling van de radiozender die nu bijna een jaar in de lucht is. Het complete interview kan je hier terugluisteren.

Fragment uit interview van Medialand / Alphen Stad FM: