Radio Veronica eert David Bowie met unieke Top 40

Vandaag brengt Radio Veronica een uniek eerbetoon aan David Bowie, die afgelopen zondag op 69-jarige leeftijd overleed.

Top 40

Tussen 16.00 en 20.00 uur is een speciale David Bowie Top 40 te horen, samengesteld door de luisteraars van het radiostation. Naast alle grote Top 40-hits van de zanger bevat de lijst ook albumtracks en publieksfavorieten. Het nummer Heroes staat op nummer 1. De nieuwe single Lazarus, die eerder deze week verscheen, is direct naar de 14e plaats in de lijst gestemd.

“Icoon”

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica. “David Bowie is een absoluut icoon met vele gezichten en zijn bijdrage aan de popmuziek is van onschatbare waarde. Meteen na het tragische nieuws van zijn overlijden hebben we besloten om Bowie op deze bijzondere manier te eren. Er is door onze luisteraars massaal gestemd, met als resultaat deze prachtige David Bowie Top 40.”

De afgelopen week konden luisteraars via de site stemmen op hun meest favoriete Bowie-nummers. De volledige lijst is te vinden op radioveronica.nl.

Classic Concert David Bowie

Aansluitend aan de speciale Top 40 begint om 20.00 uur Countdown Café met Kees Baars en Dennis Hoebee, live vanuit de Vorstin in Hilversum. Hierin is onder andere een classic concert van David Bowie uit 1988 te horen. De zanger zat in dat jaar op zijn hoogtepunt van populariteit in Nederland en scoorde daarnaast voor de vijfde keer een nummer 1 hit in de Top 40.

Radio Veronica

Radio Veronica is te ontvangen via FM, DAB+ (kanaal 11C), alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.