Radio Veronica van start met 80’s Top 750

Radio Veronica gaat vandaag van start met de hitlijst 80’s Top 750. De lijst is tot en met vrijdag 11 maart te horen op de radiozender met daarin een hoofdrol voor The King of Pop: Michael Jackson.

Michael Jackson

Michael Jackson is het ultieme 80’s-icoon volgens de luisteraars van Radio Veronica. ‘The King Of Pop’ staat met zijn hit Thriller op nummer 1 in de 80’s Top 750 van het radiostation. Met maar liefst 17 hits is Michael Jackson daarnaast ook de populairste artiest in de lijst. De Radio Veronica 80’s Top 750 is de afgelopen twee weken samengesteld door luisteraars, via de website van de radiozender en de app. Tot en met vrijdag 11 maart is de lijst dagelijks tussen 07:00 uur en 20:00 uur te horen. Op vrijdag 11 maart wordt vlak voor 18:00 uur de nummer 1 van Michael Jackson gedraaid.

Facts 80’s-onderzoek Radio Veronica

Speciaal voor deze lijst deed Radio Veronica onderzoek naar de beleving van de 80’s. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de vijf associaties met de jaren ’80 in relatie staat tot muziek. Van de respondenten die de 80’s niet bewust hebben meegemaakt, vanwege hun leeftijd, geeft 70% aan de muziek uit de 80’s heel erg goed te vinden. Michael Jackson is bij hen de populairste artiest. De ondervraagden die de 80’s wel bewust hebben meegemaakt, verkiezen Queen tot meest populaire 80’s-act. Naast muziek associeert men de 80’s vooral met lp’s, cassettebandjes, spijkerbroeken, schoudervullingen en de film Back to the Future.

’80’s populairder dan ooit’

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: “Recente zaken als de release van de Michael Jackson-film From Motown To Off The Wall, het overlijden van David Bowie en de aanstaande concerten van Doe Maar in de Ziggo Dome zijn duidelijk terug te zien in de Radio Veronica 80’s Top 750. De lijst is dus niet alleen een heerlijke terugblik op de 80’s, maar geeft ook mooi weer wat er de afgelopen maanden zoal in de (muziek-)wereld gebeurde. Kortom, de jaren ’80 zijn tijdloos en populairder dan ooit!”

Radio Veronica is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.