Radio Veronica viert 55-jarig bestaan

microfoonVandaag bestaat Radio Veronica 55 jaar en dat wordt gevierd met een speciaal radioprogramma tijdens de Record Store Day. Vanuit Fame Plaza Amsterdam worden er meerdere uitzendingen gepresenteerd , zoals The Vinyl Countdown met jaren ’80 dj-duo Bart van Leeuwen en Erik de Zwart.

In Fame Plaza is het tussen 8.00 uur en 16.00 uur een komen en gaan van vinyl-liefhebbers, want voor deze bijzondere gelegenheid wordt alle muziek uitsluitend van vinyl gedraaid. De winkel is zaterdag vanaf 10.00 uur open voor publiek. Luisteraars die een favoriete plaat op vinyl uit de 80’s & 90’s hebben, met een bijzonder verhaal, kunnen deze tot zaterdag via radioveronica.nl opgeven. Zij maken dan kans om te worden uitgenodigd en hun plaat te laten draaien tijdens de uitzendingen.

Bart van Leeuwen en Erik de Zwart kruipen op deze feestelijke dag nog één keer samen achter de microfoon. In de jaren ’80 vormden zij het eerste dj-duo op de Nederlandse radio. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 presenteren zij The Vinyl Countdown. Erik de Zwart: “Vinyl past helemaal bij het begin van Radio Veronica en het is uniek dat vinyl tegenwoordig zo populair is. Tijdens The Vinyl Countdown wordt het weer als van ouds lachen geblazen met Bart en maken we er samen een mooi feestje van.”