Radio Waddenzee stopt uitzendingen (update)

radiowaddenzeeDe regionale commerciĆ«le radiozender Radio Waddenzee stopt per 29 juni haar uitzendingen. Dit bericht de radiozender vandaag via haar website. 

“Wegens sterk teruglopende reclame inkomsten heeft de directie van Radio Waddenzee besloten de uitzendingen per 29 juni as. om 19:00 uur te staken. Na acht jaren komt er een einde aan een fantastisch radioavontuur. Wij besluiten deze zwarte radiodag met een live uitzending vanuit ons hoofdkwartier te Urk.”, aldus de radiozender.

 

Radio Waddenzee zendt uit via de middengolffrequentie 1602 kHz  en is te horen in een groot deel van Noord Nederland. De zendtijd op deze middengolfzender, die uitzendt vanuit Pietersbierum, wordt gedeeld met Radio Seagull. Seagull verzorgt de avond- en nachuren, Radio Waddenzee is overdag te horen.

Tot juli 2012 was de zender in handen van Sietse Brouwer. De zender is daarna overgenomen door Willem Rense Post en is het station verhuisd met haar studio van Harlingen naar Urk. Voor de uitzendingen werd er dikwijls ook gebruik gemaakt van de studio en zender aan boord van het zendschip de Jenni Baynton / LV8. Dit schip ligt in de Willemshaven te Harlingen.

“Wij willen onze luisteraars, adverteerders, (oud-)medewerkers en oprichters van ons prachtige radiostation hartelijk danken voor 8 luisterrijke radiojaren”, aldus de directie van Radio Waddenzee op haar website.

Radio Seagull gaat door op 1602 kHz
Radio Seagull heeft inmiddels laten weten dat de radiozender vanaf begin juli 24 uur per dag te horen is op de middengolffrequentie 1602 kHz.