Radio West terug naar de jaren 80 in Amazing 80’s

De regionale radiozender Radio West staat vanaf vandaag een week stil bij de jaren tachtig onder de titel: Amazing 80’s.

80’s

Alle programma’s op de regionale omroep staan in het teken van deze periode. Niet alleen is er aandacht voor muziek uit de jaren tachtig met klassiekers zoals van Wham!, Madonna, Michael Jackson, The Cure en Doe Maar, maar ook belangrijke gebeurtenissen en iconen van de jaren ’80 komen voorbij.

Herinneringen

Het was het decennium van de new wave, pop, rock, ska en van ons eigen nederpop. De cd en walkman veroverden de muziekmarkt, Pacman werd volop gespeeld, Oranje won het EK Voetbal in 1988 en Prinses Beatrix werd gekroond tot koningin. “Van de grote kernwapendemonstratie in 1983 in Den Haag tot het einde van Doe Maar: het nieuws en de muziek uit de jaren ‘80 zijn iedereen bijgebleven“, vertelt Patrick van Houten, presentator van Radio West.

Voor mij persoonlijk geldt dat ik in de jaren ‘70 van muziek ben gaan houden en in de jaren ‘80 ben ik muziek gaan verzamelen. Het is heerlijk om een week lang al deze herinneringen terug te halen op de radio“, aldus van Houten.

Luisteren

Radio West is te beluisteren via 89.3 FM, DAB+, via de website van de regionale omroep en de gratis app voor mobiel en tablet. Live luisteren naar de radiozender kan ook hier.